Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمین در آستانه ششمین رویداد بزرگ انقراض قرار دارد و حیوانات با سرعت نگران کننده ای در حال از بین رفتن هستند. اما همه خبرها به این بدی نیست، چرا که دانشمندان پس از ۳۰ سال گونه‌ای را دوباره کشف کرده‌اند که مدتها است از بین رفته پنداشته می‌شد.

موش‌گوزن پشت نقره‌ای(silver-backed chevrotain) حیوانی کوچک به اندازه یک خرگوش وحشی و شبیه به گوزن است که تقریبا ۳۰ سال بود در طبیعت دیده نشده بود و اکنون به دام یکی از تله‌های دوربینی در ویتنام افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موش‌گوزن پشت نقره‌ای که به اسم موش‌گوزن ویتنامی یا "Tragulus versicolor" نیز شناخته می‌شود به اندازه یک خرگوش است اما قیافه آن مخلوطی از موش و گوزن به نظر می‌رسد. از این رو نام آن را موش‌گوزن گذاشته‌اند.

موش‌گوزن یکی از کوچکترین اعضای خانواده سم‌داران شامل گوزن، خوک، لاما، گوسفند، زرافه و غیره است.

این حیوان اولین بار بیش از یک قرن پیش در ویتنام کشف شد و به دلیل گریزپا بودن و کوچک و پنهان کار بودن و اینکه به ندرت دیده می‌شود، اطلاعات کمی از آن در دسترس است. در واقع آخرین مشاهده رسمی این حیوان در سال ۱۹۹۰ بود که یک شکارچی یکی از آنها را شکار کرده بود.

این غیبت چند دهه‌ای باعث شده است که موش‌گوزن‌ها در لیست ۲۵ گونه گمشده در حیات وحش جهانی قرار بگیرند. البته دانشمندان نگران این نبودند که این موجود از بین رفته و منقرض شده باشد، چرا که افراد محلی اصرار داشتند که هنوز آنها را می‌بینند، اما هیچ یک از این گزارش‌ها از نظر علمی اعتبارسنجی نشده بود.

بنابراین برای پی بردن به وجود موش‌گوزن پشت نقره‌ای یک تیم بین‌المللی از دانشمندان در سه استان ویتنام با افراد محلی مصاحبه کردند و از ملاقات آنها با موش‌گوزن‌ها سوال کردند. سپس ۳۰ دوربین حساس به حرکت را در یک زیستگاه جنگلی به امید کشف آنها قرار داد.

طی یک دوره شش ماهه تله‌های دوربینی بیش از ۲۰۰ بار این گونه را مشاهده کردند. دانشمندان نمی‌توانند بگویند دقیقاً چند موش‌گوزن در این زیستگاه زندگی می‌کنند، اما حداقل تأیید می‌کنند که این گونه هنوز زنده و سالم است و خطر انقراض آن را تهدید نمی‌کند.

کشف مجدد موش‌گوزن به معنای این است که این حیوان به باشگاه بسیار خاص "حیوانات گمشده و پیدا شده" می‌پیوندد.

در سال‌های اخیر حیوانات گمشده‌ای شامل یک بزمجه به نام "Varanus douarrha"، چوبک جزیره لرد هووی، زنبور بزرگ والاس، آهوی شومبورگ و گنجینه‌ای کامل از گونه‌هایی که در شهر گمشده "میمون خدا" در هندوراس پنهان شده بودند، دوباره مشاهده شده‌اند.

محققان می‌گویند که اقدامات بعدی انجام بررسی‌های فشرده‌تر برای تعیین تعداد موش‌گوزن‌ها و تلاش برای محافظت بیشتر از آنهاست.

این تحقیق در مجله Nature Ecology & Evolution منتشر شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری انقراض انقراض حیوانات گوزن ویتنام دانشمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نجم الدین شریعتی مجری و کارشناس رسانه ملی با اشاره به اهمیت بحث فرزندآوری بنا به مصلحت‌های جمعیت شناختی کشور گفت: ما این روزها بیش از هر چیزی نیاز به فراهم‌آوری زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور داریم تا جوانان هم با احساس بهتر و امنیت خاطر بیشتری به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه کنند.

وی با اشاره به مناسب بودن چنین طرح‌هایی در عرصه تشویق جوانان گفت: در کنار همه مسائل اقتصادی ما نیاز داریم که به ابعاد فرهنگی توجه شود و دیدگاه‌های مردم نسبت به فرزندآوری مثبت باشد.

وی افزود: البته من خیلی قائل به این نیستم که بگویم تهاجم فرهنگی و نگاه‌های ضدفرهنگی عامل کم‌شدن فرزندآوری در کشور شده اما بی تأثیر هم نیست.

شریعتی با تأکید بر اهمیت تبلیغات مثبت و ایجاد شعارهای مناسب در عرصه فرزندآوری گفت: جوانان ما علاقه مند ازدواج و سپس فرزندآوری هستند، اما در صورتی که امنیت خاطر داشته باشند. این امنیت خاطر از بالا به پایین به جامعه تزریق می‌شود بنابراین نیاز به سیاست‌های صحیح در عرصه فرزندآوری داریم.

وی در پایان یادآوری کرد که کارشناسان زیادی در این عرصه می‌توانند نظر دهند و شرایط جامعه را بررسی کنند.

دولت باید موانع فرزندآوری را رفع کند

همچنین وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال، با تأکید بر تهدیدات میانسالی جمعیت در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند.

شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا آنها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید. بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که با وجود نداشتن مشکل مالی تمایل به ازدواج و داشتن فرزند ندارند. اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

کد خبر 6097872

دیگر خبرها

  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • شکستن شاخ گوزن شمالی در هنگام مبارزه + فیلم