Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک محقق با انجام پروژه‌ای آزمایشی در کشور تانزانیا در حال تربیت موش‌ها برای کمک به عملیات امداد و نجات در شرایط حوادث طبیعی مانند زمین‌لرزه از طریق ارتباط برقرار کردن با آسیب‌دیدگان در زیر آوار است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری «گودنیوزنت‌وُرک» (goodnewsnetwork.org)، دکتر «دانا کین» محقق ۳۳ ساله از دانشگاه گلاسکو در یک پروژه نوآورانه در حال تربیت موش‌ها برای فرستادن آنها با کوله‌پشتی‌های کوچک به زیر ویرانه‌های زمین‌لرزه و برقراری ارتباط با بازماندگان گرفتار در زیر آوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تاکنون در این پروژه هفت موش تربیت شده‌اند و در حال حاضر این موش‌ها در مرحله‌ آزمایشی کوله‌پشتی‌های حاوی میکروفن را به زیر مخروبه‌های ساختگی حمل می‌کنند.

 

                                  Playback Rates   0.5x1x1.25x1.5x2x             Rewind 10 Seconds Next Up           Live 00:00 00:00 04:02   Chromecast Closed Captions Settings Fullscreen  

 

کوله‌پشتی‌های تخصصی حاوی میکروفون و ابزار ویدئویی و ردیاب‌های موقعیت مکانی به این منظور ساخته می‌شود تا به امدادگران امکان بدهد در شرایط زمین‌لرزه واقعی با افراد گرفتار شده در زیر آوار ارتباط برقرار کنند. 

دانا، در همین ارتباط به مدت یک سال در منطقه «موروگورو» در کشور تانزانیا مستقر بوده و با سازمان غیرانتفاعی APOPO در پروژه‌ای موسوم به «موش‌های قهرمان» همکاری کرده است. این جوندگان تربیت شده پس از این که به کشور زلزله‌خیز ترکیه اعزام می شوند، این فرصت را دارند تا با یک گروه امداد و نجات کار میدانی انجام دهند.

 

 

در مجموع ۱۷۰ موش در حال آموزش دیدن برای شرکت در پروژه‌هایی از جمله میدان مین هستند و امید می‌رود که آنها بتوانند تب مالت (بروسلوز) – بیماری عفونی تاثیرگذار بر احشام – را شناسایی و دریابی کنند.

این موش‌ها چنان زیرک هستند که هرگز موجب انفجار یک مین زمینی نشده‌اند و چابکی آنها نیز موجب کارآیی در مناطق بروز فاجعه می‌شود.

 

همچنین این موش‌ها طوری تربیت می‌شوند که پس از شنیدن صدای بوق به پایگاه خود باز می گردند. تاکنون از سگ‌های ردیاب و تربیت شده برای شرکت در عملیات تجسس امدادی استفاده شده است اما موش‌ها به علت اندازه کوچکتر و انعطاف‌پذیری خود مزیت‌های دیگری برای کمک به این عملیات دارند. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: زمین لرزه ، زلزله

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زمین لرزه زلزله زمین لرزه موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی در شناسایی بازماندگان از تحصیل موفق عمل کرده است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی، شناسایی بازماندگان و تارکین تحصیل را امری بسیار مهم و تاثیرگذار در جذب دانست و گفت: آموزش و پرورش استان تاکنون در شناسایی تارکین و بازماندگان از تحصیل موفق عمل کرده است.

علی مطهری در گفت و گو با ایسنا، رمز موفقیت استان در شناسایی تارکین و بازماندگان از تحصیل را ابلاغ مصوبه شورای آموزش و پرورش استان به دستگاههای ذیربط جهت همکاری در این امر مهم دانست و گفت: موضوع بازماندگان و تارکین تحصیل مورد توجه وزارت آموزش و پرورش و استان است و به عنوان یک مشکل اساسی، در دستور کار شورای آموزش و پرورش استان قرار دارد که در این راستا تکالیفی برای دستگاههای اجرایی تعیین شده است. 

وی تاکید کرد: براساس تکالیف معین شده تمامی دستگاههای ذیربط اعم از فرمانداران، دهیاران، بخشداران، ائمه جماعات در امر شناسایی و جذب تارکین و بازماندگان از تحصیل، مکلف به همکاری هستند. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: اگر چه موضوع شناسایی، جذب و نگهداشت بازماندگان و تارکین تحصیل ۳ موضوع مهم و قابل تامل در حوزه آموزش و پرورش است اما موضوع نگهداشت جذب شده ها بسیار مهم تر است. 

وی با بیان اینکه به لحاظ اهمیت موضوع، تاکنون اقدامات خوبی در راستای شناسایی، جذب و نگهداشت، تارکین و بازماندگان از تحصیل در استان انجام شده است، افزود: متاسفانه میزان بازماندگان و تارکین از تحصیل قابل تامل است که می طلبد بیش از این به این مسئله توجه شود. 

مطهری تاکید کرد: تلاش می کنیم میزان بازماندگان و تارکین تحصیل در استان را به حداقل و میزان جذب و نگهداشت را به حداکثر برسانیم. 

مدیر کل آموزش و پرورش استان با اشاره به مشکلات حوزه شناسایی تارکین و بازماندگان از تحصیل استان گفت: گاها در بین  آمار اعلامی در تعداد بازماندگان یا تارکین تحصیل شناسایی شده، افرادی هستند که سن آنها خارج از محدوده ضروری تحصیل است یا فرد مذکور مهاجرت کرده و در استان نیست، لذا قابلیت جذبی برای این افراد وجود ندارد. 

وی ادامه داد: مسئولان مرتبط با این مساله در استان همه تلاش خود را برای جذب و نگهداشت بازماندگان و تارکین تحصیل معطوف کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اینستاگرام با Add Yours امکان اشتراک‌گذاری آهنگ را فراهم کرد
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آذربایجان‌غربی در شناسایی بازماندگان از تحصیل موفق عمل کرده است